wpbf63f266.png
wpc8f1f6ee_0f.jpg
wpf0152a9c.png
wpa0fa0e8b.png
wpa07e870e.png


wp94851274_0f.jpg
wp7845d117.png

Graag wil ik ons even voorstellen en vertellen hoe onze cattery is begonnen.

 

Wij zijn Albert en Linda en wonen samen met onze twee kids en onze zes katten in Klazienaveen, gelegen in zuidoost Drenthe. Op dit moment zijn wij de trotse personeelsleden van zes katten, twee Europese korthaar en vier Heilige Birmanen, Jomar, Mistey, Akyra en Anando. Onze Europese korthaar heten Jerry en Tommy, die het prima kunnen vinden met de Birmanen.

 

Onze eerste twee Birmanen, Jomar en Melody, zijn in 2005 bij ons komen wonen.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden wij altijd katten en een leven zonder katten ken ik niet. Ik ging samenwonen en vanaf de eerste dag liep er al zo’n pluizenbolletje bij ons in huis rond en na een paar jaar waren er al vier katten bij ons in huis.

 

Wij zijn toen zijn toen verhuisd en na twee jaar daar te hebben gewoond is mijn eerste poes overleden. En na een tijdje vond ik dat de andere drie wel een nieuw speelmaatje konden gebruiken. Ik ben toen gaan informeren naar verschillende rassoorten. We hadden inmiddels een zoontje gekregen en vonden, rekening houdende met mijn zoontje en nog drie katten, dat het karakter heel belangrijk was.

Naar het uiterlijk en het karakter gekeken, kwam ik bij het ras de Heilige Birmaan. Ik had ze weleens gezien, maar verder kende ik ze niet.

 

Nadat ik heel wat over de Heilige Birmaan had gelezen en telefonisch contact te hebben gehad met de Rasclub hiervan, ben ik op zoek gegaan naar een kitten. Na meerdere bezoeken te hebben gebracht aan verschillende cattery’s en urenlange verhalen te hebben aangehoord onder het genot van spinnende Birmanen, werd het mij langzaam duidelijk; het alom bekende ‘Birmanen virus’ had mij te pakken. Een prachtige halflangharige kat, knuffelzacht en met die prachtige blauwe kijkers, daar wordt toch iedereen verliefd op. Tenminste dat hoopte ik, want nu moest ik mijn man nog zien te overtuigen. Van hem mocht het wel, maar het hoefde niet persé. Ik heb hem zover gekregen om ook eens bezoek te brengen aan een cattery en kennis te maken met de Heilige Birmaan.

Eenmaal daar aangekomen, bleek het om zeer snel om zich heen grijpend ‘Birmanen virus’ te gaan, want hij was meteen verkocht. Ja, zo’n kat moest er komen. Maar ja, wat nu, poesje of een katertje. Hmm, dat was moeilijk hoor. Nou niet dus, want dan neem je gewoon twee, zei mijn man. Jomar onze seal point kater, zagen we eerst maar daar moesten we nog even op wachten en ondertussen kwamen we Melody tegen, zij was een seal tabby point poes. Helaas moet ik zeggen was, want zij is op veel te jonge leeftijd overleden.

Hun kennismaking met de andere drie viervoeters hier in huis, ging prima. En ook onze kids waren dolgelukkig met het stel. Inmiddels hadden we ook een dochtertje gekregen.

De kids helpen mij ieder op zijn eigen manier met het verzorgen van de katten. Is het niet om de katten regelmatig te trakteren op een lekkernijtje, dan gaat wel om een heerlijk speelpartijtje.

 

Inmiddels lopen er hier vier Birmanen rond en twee Europese korthaar en hebben we af en toe een nestje kittens. Het is een prachtige weloverwogen hobby en we hopen nog jarenlang samen te kunnen genieten van al onze prachtige katten…..

 

Wij hebben nu een eigen cattery genaamd ‘of Dally’s Satnin’. En al onze Heilige Birmanen zijn in het bezit van een stamboom. Wij zijn lid van Felikat en de Rasclub Heilige Birmanen.

 

Onze katten hebben het hele huis tot hun beschikking. Aan de kinderen (en hun speelgoed) hebben ze leuke speelmaatjes. Bij mooi weer mogen ze allemaal naar buiten, lekker spelen in de tuin.

 

Wij wensen iedereen die een kijkje komt nemen op onze site neemt veel plezier toe!

 

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie, dan kunt u ons gerust mailen.

 

Groeten,

Linda

 

e- mail: info(at)dallyssatnin(punt)nl

 

Over ons ...

wpa20d117a_0f.jpg
wp6cb52f5e.png

© 2007 Cattery of Dally’s Satnin     Alle rechten voorbehouden