wpbf63f266.png
wpc8f1f6ee_0f.jpg
wpf0152a9c.png
wpa0fa0e8b.png
wpa07e870e.png


wp94851274_0f.jpg
wpe5b1e6e7.png

30 mei

Na een drukke periode is er weer heel wat nieuws:

Ik zal beginnen met het slechte nieuws met Mistey gaat het gelukkig allemaal goed en haar bevalling verliep vlot echter voor haar kittens liep het minder goed af. Geen van haar drie kittens heeft het gehaald...

 

En ook was er een heel groot verlies Jerry-Go het Burmeesje die hier samen met zijn broertje als pleegkitten in huis kwam is op 11 februari vrij plotseling. Er was in zijn evenwichtsorgaan dusdanig iets goed mis dat wij na overleg met een specialist het besluit hebben moeten nemen om hem in te laten slapen. Dit was een hele zwarte dag in de cattery, zo jong, zo aanhankelijk als hij was en o zo lief en ondeugend elke dag maar weer. Het gemis is zeer groot ook bij de andere katten waar hij zo goed mee overweg kon. Hij en Twister die ook nog zo jong is waren echte stoeimaatjes.....

Maar toen kwam als grote verrassing de zwangerschap van Evy. We hadden al opgemerkt dat Jerry-Go zich ‘volwassener’ ging gedragen en er lag al in de planning om hem te laten castreren, maar dat meneer al zo volwassen was dat er van hem een zwangere Evy in huis rondliep hadden wij niet verwacht en zo werd op 2 maart zoontje Jerry-Go jr. geboren. Hij was het enige kitten en ondanks dat Evy haar zoontje goed verzorgde en voedde groeide Jerry-Go jr niet of nauwelijks en zo hebben Evy en ik hem samen gevoed ongeveer vier weken lang. De ‘fles’ kreeg hij van mij en het toetje haalde hij bij Evy. Inmiddels maakt hij hier het hele huis onveilig en met zijn onuitputbare energie zijn er gelukkig voor hem genoeg katten in huis om mee te stoeien. Door de komst van Jerry-Go jr ging het zonnetje in de cattery langzamerhand weer schijnen... Jerry-Go lijkt een iets dikkere vacht te krijgen dan zijn vader verder is hij ook grijs en de points lijken iets donkerder te worden. Hij lijkt dus veel op zijn vader en ook heel veel karaktertrekjes en streken heeft hij geerfd...

 

En ook Akyra was zwanger van Jomar en zij is op 12 april bevallen van twee gezonde lieve kittens een sealpoint poesje en een bleupoint katertje. Akyra is een supermoeder en ze groeien ontzettend goed.

 

30 december

Eindelijk na een lange tijd weer een update en er zijn een paar nieuwtjes te melden.

Mistey is vandaag uitgerekend en haar zwangerschap verliep voorspoedig. En nu is het afwachten of haar kittens in 2011 of 2012 worden geboren.

Ook is er een nieuwkomer in de cattery, ditmaal geen Birmaan maar een Europese korthaar. ‘Binky’ noemen we hem. Binky is aan komen lopen. Nadat er geen eigenaar zich heeft gemeld of wij deze hebben gevonden, hebben we besloten dat hij mag blijven. Binky is ongeveer zes maanden jong, zeer actief en ontzettend mensgericht.

Eén van de kittens van Evy is ook bij ons gebleven. Twister is leek ons zorgkitten te worden, nadat hij tijdens de zwangerschap bekneld had gezeten en ook wat kleiner bleef, maar gelukkig bleek alles mee te vallen en is hij inmiddels een gezonde knuffelkont.

Met Jomar, Anando, Evy, Akyra en Jerry-Go gaat ook alles zijn gangetje....

 

29 mei

- link van Minams geplaatst. (zoogmoeders voor raskatten)

www.minams.nl

Onderstaand drie YouTube links waar u drie leuke filmpjes kan zien van de kittens van Akyra en Jomar samen met de twee Burmese pleegkittens;

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZQ7T8ysfQek

http://www.youtube.com/watch?v=d1MEGdfDwO0

http://www.youtube.com/watch?v=rSjPx-WKvqY

 

22 mei

Op 15 april is Akyra bevallen van een nestje bestaande uit drie gezonde kittens. Twee seal point poesjes en één chocolate point katertje. Alledrie zijn ze zeer fraai getekend. Op dit moment zijn ze ruim vijf weken oud en zijn ze al heerlijk met elkaar aan het stoeien. De woonkamer verkennen is ook één van hun favoriete bezigheden. Echter valt er over dit nestje nog iets bijzonders te melden. De drie kittens hebben echter nog twee ‘broertjes’. Akyra heeft namelijk twee pleegkittens opgenomen wat prima gaat. Twee weken na de geboorte werd ik gecontacteerd door de Minams de kittencentrale met de vraag of ik twee pleegkittens wilde opnemen. Door omstandigheden was het door een Burmese moeder erg moeilijk om maar liefst zeven kittens te voeden. Via Minams werd door Stefanie van cattery Windcharm contact met mij opgenomen. Na een goed en erg lgesprek is zijn met twee van haar kittens bij ons gekomen. Het was erg ontroerend hoe goed en vlot Akyra de twee burmeesjes in haar nestje opnam. Ze beschouwde ze vrijwel meteen als haar eigen kittens. Het leeftijdsverschil was echter maar één week. Ook dat was geen probleem. Hoelang ze blijven is nog niet helemaal zeker. Door regelmatig contact met Stefanie te hebben en af en toe een bezoekje wordt ze goed op de hoogte gehouden van haar jonge kroost. Een minpuntje is dat je straks niet van drie maar van vijf kittens afscheid moet nemen. Het zijn net als de Birmaantjes echte knuffels!

 

Dan is er nog Gizmo het sealtabby point katertje uit het nestje van Mistey en Jomar geboren op 26 januari. Hij is nog op zoek naar een liefdevol huisje. Gizmo is net als zijn Jomar erg aanhankelijk en vindt alles goed zolang hij maar op tijd zijn aandacht krijgt.

 

Zijn zusje Gentle is verhuisd naar Jantiene haar nieuwe baasje in Twijzel. Gentle is daar al aardig gewend niet alleen aan haar plekje waar ze heel veel ruimte heeft om te spelen, maar ook aan al haar andere soortgenootjes.

 

Dan hebben nog minder leuk nieuws over Ginny het zusje van Gentle en Gizmo. En ook over Jerry onze grijze europese korthaar poes. Jerry en Ginny zijn beide één dag na elkaar op 26 en 27 april overleden. Jerry had last van meerdere tumoren aan haar buik. Hier was zij begin dit jaar jaar al eens aan geopereerd, maar al gauw kwam het weer terug. Daarna was het afwachten hoe het zou gaan verlopen. Nadat haar longetjes waren aangetast ging haar gezondheid aanzienlijk achteruit. Uiteindelijk werd die ziekte ondraaglijk en heb ik op 26 april het onmenselijke besluit moeten nemen om haar te laten inslapen.

Tegelijk met dat bezoekje aan de dierenarts heb ik Ginny ook mee genomen om haar eens te laten onderzoeken. Ginny was niet zo actief als normaal. Maar er werd op dit moment niets bijzonders geconstateerd. Met het advies haar even goed in de gaten te houden ben ik naar huis gegaan. De volgende morgen ging het niet goed met haar. Ze was erg slap en binnen een uur was ik bij dierenarts. In dat uur ben ik met spoed naar de dierenarts gereden. Het ging allemaal heel snel. Tijdens de autorit raakte ze al in shock en het contact met haar was minimaal. Ze werd opgenomen en er werden foto’s gemaakt. Zeer waarschijnlijk ging het om een invaginatie. Hierbij schuift er een stukje darm in de darm en vindt er afknelling plaats in de darmwand. Nadat ze de hele dag in comateuze toestand heeft verkeerd, ze zeer waarschijnlijk ondanks de pijnstillers pijn had en haar toestand nog meer verslechterde heb ik samen in overleg met de dierenarts besloten om ook haar in te laten slapen.

 

 

31 maart

Akyra is zwanger en verwacht omstreeks 16 april haar kittens. Hoeveel het er zijn is afwachten, maar ze heeft op dit moment een behoorlijk buikje.

Met de kittens van Mistey gaat het ook goed. Voor het blue point kitten komen er mensen kijken en de twee seal tabby’s zijn nog op zoek naar een liefdevol huisje. Ze heten Gentle, Gizmo en Ginny....

 

18 maart

Gebleken is dat het kitten poesje toch een blue point was i.p.v een tabby. Het wennen aan het eten was geen probleem en ook de brokjes worden met smaak gegeten. En tussentijds wordt het toetje nog bij mams gehaald. Het kattenbakje wordt met regelmaat bezocht en voor alle tweevoeters hier in huis is inmiddels de regel ‘alleen op sokken betreden’ in gegaan....

 

- bij ‘Kittens’ worden de foto’s binnen enkele dagen bijgewerkt.

 

25 februari

Inmiddels is het duidelijk dat het katertje seal tabby point is en de poesjes seal tabby en blue tabby point is.

Ze zijn inmiddels ook begonnen met het eten van papjes. Uiteraard was het even wennen, maar al na een paar minuten waren ze alledrie samen met mams aan het eten.

- nieuwe foto’s geplaatst in ‘kittens’

 

6 februari

Na een paar weekjes met griep hier in huis was er tussendoor op 26 januari ook nog een dag met heel goed nieuws. Op die dag heeft Mistey het leven geschonken aan drie gezonde kittens, één katertje en twee poesjes, zeer waarschijnlijk in de kleuren seal en blue. Inmiddels hebben ze de oogjes allemaal open en groeien ze als kool.

 

Er zijn twee nieuwe pagina’s bijgekomen; ‘Dekkater’en ‘American Quarter horse’.

 

28 december

Allereerst het goede nieuws, dat Mistey zwanger is en rond 25 januari haar kittens verwacht. Ze krijgt al een lekker rond buikje en verder doet ze het prima. Mistey is op en top een moederpoes en geniet ook elke keer weer van haar kittens. Bij haar zijn de kittens in ‘goede pootjes’. Met Jerry is het na de operatie ook goed verlopen. Alleen aan haar geschoren buikje die inmiddels ook al weer bijna weer is volgroeid, kan je het nog een beetje zien, maar verder is ze weer als vanouds.

 

Er wordt druk aan een nieuwe pagina gewerkt. Er is namelijk een nieuwe aanwinst bijgekomen. Echter ditmaal geen kat, maar een paard. Ietsje groter dus. Sinds een jaar rij ik western en ook dit virus bleek zeer besmettelijk en ben ik op zoek gegaan naar een eigen maatje en dus gevonden. Missy heet ze en ze is een volledig western beleerd American Quarter horse. Er wordt een pagina bijgevoegd voor haar, zodra deze klaar is kunt u daar meer over haar lezen en zien.

 

01 november

Na een heerlijke tijd genieten van Fender, Fleur en Frommel hebben ook van dit nestje weer afscheid moeten nemen. Frommel (nu Fasmo) is bij zijn halfbroertje Enzo gaan wonen in Veenoord. Fender (nu Bogey) en Fleur (nu Shiva) Zijn ook bij ons in de buurt gebleven en wonen nu samen met een soortgenootje in Emmen.

Evy die bij ons is blijven wonen groeit ook al flink. Ze wordt al een echt dametje en is niet veel kleiner meer dan Mistey.

Jerry is anderhalve week geleden geopereerd aan een tumor onder haar buikje. Het was een zware operatie, maar ze is er helemaal weer. Haar streken heeft ze weer en loopt en speelt weer lekker door het huis.

 

13 september

-er zat een foutje in de site, n.l. bij de kittens stonden verkeerde kleuren. Achter kittens staan nu de juiste kleuren.

 

26 augustus

Akyra’s kittens zijn nu ruim 6 weken jong, al spelend en kattenkwaad uithalen vermaken ze ons weer bijna elke minuut van de dag ;-) Het zijn twee katertjes, seal- en chocolate piont en een poesje, seal point.

 

Eros is verhuisd naar Emmen en ook Evita is afgelopen weekend verhuisd naar Delfzijl. Met het vertrek van Evita hebben wij besloten om Evy zelf te houden. Na vier en een halve maand bij ons te hebben gewoond, werd het afscheid nemen steeds moeilijker. O.a. vandaar ook dit besluit. En ook de kinderen waren hier ontzettend blij mee :-)

 

-Pagina kittens gewijzigd.

 

14 juli

Gisteravond is Akyra bevallen van een drieling. Wel waren we een beetje verbaasd, omdat we haar kittens eind deze maand verwachtten. Maar terwijl de meeste mensen zich voorbereiden op het te verwachtten noodweer hadden wij Akyra voor onze neus staan, die luid mauwend haar bevalling aankondigde... Het noodweer viel gelukkig mee en de bevalling verliep voorspoedig. Heel anders dan haar eerste keer, die eindigde in een keizersnee. Wij zijn dan ook apetrots op onze dame! Ze heeft het geweldig gedaan!

Luna en Enzo zijn inmiddels verhuisd naar Valkenswaard en Veenoord. Eros heeft ook nieuw huisje gevonden en gaat ons volgende week verlaten. Evita en Evy blijven ons tot nu toe gezelschap houden.

 

30 juni

Vandaag hebben de kittens hun laatste enting gehad en tevens zijn ze allemaal gechipt. Aankomend weekend gaat als eerste Luna verhuizen naar haar nieuwe huisje en daarna Enzo. Evita, Evy en Eros zijn nog op zoek naar een liefdevol huisje. Heeft u belangstelling, neem dan contact met ons op...

Verder is er nog het goede nieuws, dat Akyra reeds enige weken zwanger is van Jomar en haar kittens omstreeks eind juli verwacht... Ze ziet er goed uit begint al aardig te groeien...

 

19 mei

-bij kittens zijn de kleuren gewijzigd. Alle seal tabby’s bleken toch blue tabby’s zijn.

 

10 mei

Mistey’s kleintjes zijn al flink gegroeid. Akyra ‘moedert’ nog steeds over de kittens alsof het haar eigen zijn. En Mistey heeft er absoluut geen problemen mee. Integendeel ze lijkt haar ‘hulpje’ wel te waarderen.

Op één van de katertjes is inmiddels een optie en wellicht dat één van de poesje bij mama blijft wonen. Heeft u interesse in één van de kittens, dan kunt u contact met ons opnemen...

 

23 april

De kittens van Mistey zijn nu drie weken oud en beginnen al wat met elkaar te spelen. Gisteren zijn ze begonnen met hun papjes en maar goed dat Akyra vlak na de geboorte de taak als ‘oppasmoeder’ op zich heeft genomen. Het poetsen van vijf kittens zou voor Mistey alleen een hele klus zijn geweest.

Wat betreft de kleuren, lijken het één blue point en vier seal tabby points te zijn.

 

6 april

Helaas is er één kitten (katertje) na een paar dagen te hebben bijgevoed alsnog overleden. Met de andere vijf gaat het prima. Het zijn twee katertjes en drie poesjes.

 

Van Anita waar Bijou woont, kregen we het goede nieuws te horen, dan ze inmiddels al Groot Europees Kampioen is.

 

2 april

Afgelopen nacht is Mistey na lang wachten bevallen van een zesling. Moeder en het jonge kroost maken het goed. Als ervaren moeder ligt ze weer met haar trotse aanwinst in haar pootjes. Ze had weer een perfecte bevalling en alles is vlot verlopen.

 

31 maart

De bevalling van Mistey laat nog steeds op zicht wachten. Ze houdt het wel spannend zo... Waarschijnlijk heeft Jomar iets meer tijd nodig gehad voor een geslaagde dekking, dan wij aanvankelijk dachtten. Zodra de kittens zijn geboren, dan kunt u hier het goede nieuws lezen. Wij zullen nog even geduld moeten hebben....

 

21 maart

We zijn aan het aftellen, want nog een paar dagen geduld en dan zullen de kittens van Mistey worden geboren. Ze heeft een lekker rond buikje en ligt heel veel te slapen, maar ze doet het goed...

 

8 maart

-huisvestigingsvignet toegewezen gekregen en logo op de site geplaatst

- Fotogalerij vernieuwd

- Nieuwe profielfoto’s van Jomar en Anando in ‘Katers’

- Nieuwe profielfoto van Tommy in ‘Europese korthaar’

 

2 maart 2010

- Nieuwe foto van Mistey op de ‘welkompagina’

 

23 februari 2009

- Nieuwe foto’s van Mistey en Akyra in ‘Poezen’

 

21 februari 2009

Er is heel goed nieuws, Mistey is zwanger! Omstreeks 25 maart verwacht zij haar kittens. Onder haar buikje zijn de acht ‘rode speentjes’ alweer te zien en verder ligt ze overal heerlijk te luieren.

Akyra is weer bijna van haar krolsheid af. Van haar zullen we over een paar weekjes ook weten of ze zwanger is...

 

- Fotoshoot van Anando in ‘Foto galerij’.

 

22  januari 2009

Na de drukke periode van de feestdagen is er nu weer volop tijd om de aandacht te richten op onze Birmanen. En het begint meteen goed. Onze dames, Akyra en Mistey mogen wat ons betreft weer een nestje. In eerste instantie ging alle aandacht van Jomar uit naar Akyra, die echter nog geen verschijnselen van krolsheid vertoonde. Maar zo ineens verscheen Mistey voor zijn neus, die behoorlijk krols is nu. En het lijkt er op, dat ze ook nog gedekt is door hem. Wanneer dat het geval is, zullen we het binnenkort wel merken. We houden u op de hoogte...

En kort geleden hoorden wij het ontzettend leuke nieuws van Bijou, zij is inmiddels Europees Kampioen!!!

 

07 oktober 2009

Het is inmiddels herfst en de temperatuur buiten is weer aardig aan het dalen. Wat onze Birmaantjes helemaal niet erg vinden, want af toe staat de verwarming hier weer aan en weten zijn hun gerieflijke plekjes weer in huis te vinden. Op dit moment zijn er nog geen fokplannen, maar houdt u de site hiervoor in de gaten. Met alle katten gaat het gelukkig goed. En ook Jomar houdt zich redelijk rustig. Maar mocht er een dametje op visite willen komen, zal hij dit geen enkel probleem vinden.

 

14 juli 2009

De schoolvakanties zijn inmiddels begonnen en het gaat het allemaal zijn gangetje. De rust is wedergekeerd hier, want alledrie de kittens zijn verhuisd. Het was weer even wennen, want de eerste dagen erna, was het wel heel erg stil. Met mams ging het prima en vond het niet zo’n probleem, dat er geen ‘toetje’ meer werd gehaald bij haar. Anando, de grote broer vond het minder leuk, hij was namelijk zijn speelmaatjes kwijt... De eerste tijd liet hij dat dan ook luid en duidelijk horen. Maar na wat ‘tenenbijten’ van hem en (nog) meer aandacht van ons heeft hij dat ook weer overwonnen.

Helaas kregen wij ook het trieste nieuws van het overlijden van Ceyran. Nadat hij een operatie had ondergaan om iets uit zijn darmen te halen, wat hij had opgegeten is hij door een moeizame herstel periode met complicaties uiteindelijk toch nog overleden. Wij wensen Therese en Amber veel sterkte!

Na de vakantie hoop ik meer te kunnen vertellen over onze plannen wat betreft een volgende nestje. Dit zal dan een nestje van Jomar en Akyra gaan worden.

 

Na al geruime tijd erover nagedacht te hebben om Jomar als dekkater aan te bieden hebben we besloten om dat te gaan doen. Regelmatig was er al vraag naar hem en afgelopen april heeft hij zijn eerste uitdekking gehad met een goed resultaat. Het was voor ons een positieve ervaring en nog belangrijker voor Jomar natuurlijk ook.

Zelf hebben wij twee poezen waar we af en toe een nestje van hebben. We hebben gemerkt aan Jomar, dat hij hier niet genoeg aan heeft, vandaar dat we ook met de uitdekking hebben ingestemd.

Hij is een echte knuffelkat en dat willen we graag zo houden en laten hem zolang als het kan een open kater zijn. We zullen dan ook nooit besluiten om hem apart te houden van de andere katten en van ons. Af en toe een uitdekking houdt Jomar rustig, zo hebben wij gemerkt...  ;-)

 

5 mei 2009

Met drie kleintjes erbij en de rest van de poezenfamilie is het hier gezellig druk. Zoals met alle kittens is Anando er heel druk mee. Ze spelen de hele tijd met elkaar al is het soms een ‘verplicht’ speelpartijtje voor de kittens. Wanneer ze langs Anando lopen slaat ie zijn poten om ze heen en houdt ze bij hem.

Met het toekomstige baasje van het katertje hebben we inmiddels kennis gemaakt en hij heeft de mooie naam D’Osiris gekregen.

 

8 april 2009

De kleintjes van Mistey groeien goed en hebben hun oogjes open. Het lijkt dat het allemaal blue points zijn en wellicht dat er tabby bij is. Op alledrie kittens is een optie, d.w.z. dat er belangstelling voor de kittens is en er binnenkort mensen komen kijken.

 

1 april 2009

Het gaat heel goed met Mistey en haar jonge kroost. Zoals het nu lijkt zijn het twee meisjes en een jongen.

Vanwege het ‘sleepgedrag’ van Mistey hebben we besloten om ze na een dag al weer naar de woonkamer te verhuizen. En lijkt er op dat we een goede keus hebben gemaakt, want ze laat ze nu heerlijk in de werpkist liggen. Een rustige bevalling en nu weer samen met haar kittens gezellig bij de rest van de kattenfamilie.

 

28 maart 2009

Mistey is vanmiddag bevallen van haar kittens.
Het waren er vier, maar eentje is helaas levenloos geboren, zeer waarschijnlijk heeft de placenta te vroeg losgelaten.
De anderen zijn gezond en lagen al heel snel bij haar te drinken. De bevalling is snel verlopen. Het eerste kitten werd om 15.12 uur geboren en de laatste om 18.16 uur. Haar werpkist is verschoond en nu ligt ze heerlijk te genieten van haar jonge kroost.

 

15 maart 2009

Het gaat ontzettend goed met onze zwangere Mistey. Ze heeft al een flinke buik en je voelt de kittens in haar buikje. Deze week maken we de werpkist klaar, zodat ze hem volledig naar eigen zin kan ‘inrichten’. Maar we moet nog een paar weekjes geduld hebben voor het zover is.

En Jomar heeft afgelopen week bezoek gehad van een dame, die hij mocht dekken. Hij heeft goed zijn best gedaan en heeft een paar leuke dagen samen met haar doorgebracht. Maar helaas werd het ook weer tijd om afscheid te nemen. Dat vond hij minder leuk en liet dat een dag later ook duidelijk horen.

 

16 februari 2009

Eindelijk is het weer zover, Mistey is zwanger. Als het goed is verwacht ze eind maart haar kittens. Ze is twee keer in korte tijd krols geweest, maar nu is het dan toch weer zover. Regelmatig wordt de site bijgewerkt en kunt u op de hoogte blijven omtrent het verloop van de zwangerschap van Mistey. Op haar buik zie je inmiddels 8 roze ‘speentjes’ en hangt ze de hele dag de luie madam uit.

 

 

Nieuws ...

wp6cb52f5e.png

© 2007 Cattery of Dally’s Satnin     Alle rechten voorbehouden

 

wp05c534e4_0f.jpg

Bijou (dochter van Mistey en Jomar) Groot Europees Kampioen

 

wp787550ed_0f.jpg