wpbf63f266.png
wpc8f1f6ee_0f.jpg
wpf0152a9c.png
wpa0fa0e8b.png
wpa07e870e.png


wp94851274_0f.jpg
wp3f234fa7.png

American Quarter horse

Eind 2009 ben ik begonnen met western rijden. Toen ik een jaar of 12 was wilde ik al heel graag paard rijden. Bijna elk meisje op deze leeftijd wil dit wel heel graag, maar bij mij is deze wens altijd gebleven. Uit een gezin komende met anti-paard gevoelens is het er (helaas) nooit van gekomen. En 26 jaar later bloeide die wens weer op en met de gedachte van als ik het nu niet ga doen, dan komt het er nooit meer van, heb ik mij door mensen met ervaring eens goed laten informeren welk soorten van rijstijlen er zijn en van dat alles sprak de westernstijl mij enorm aan. En zo begon ik mijn eerste les met een groot verlangen om te rijden en met een paard een team te vormen, maar toch met ‘knikkende knieën stond en liep ik de eerste les naast een paard. Een beetje bij beetje ging het steeds verder. Na dat ik op verschillende rassen had gereden ben ik op zoek gegaan naar een eigen paard en uiteindelijk ook gevonden.

Missy is haar naam en ze is een American Quarter horse. Het geweldige karakter en het compacte lichaam van de Quarter sprak mij enorm aan.

 

 

De quarter horse of American quarter horse is één van de oudste en populairste Amerikaanse paardenrassen. Het ras komt oorspronkelijk uit het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is een kruising van Arabische en Engelse volbloeds. Quarter Horses hebben een zeer hoge intelligentie, zijn betrouwbaar en rustig in de omgang. Quarter Horses zijn dan ook uitermate geschikt als politiepaard of om western te rijden. De naam van het ras is te danken aan het feit dat deze paarden uitblinken op een race over de korte afstand van een kwart van een Engelse mijl, dat wil zeggen 400 meter.

 

Kenmerken:

De Quarter Horse is klein, met een stokmaat tussen 1,45 en 1,60 m. Hij heeft een breed voorhoofd, een brede kaak en expressieve ogen. Verder een brede borstkas en een ronde achterhand, met de sterke spronggewrichten goed onder het lichaam; de rug vertoont amper de schoft. Quarter Horses hebben een uitstekend temperament en een grote intelligentie. Ze zijn dus betrouwbaar en rustig in de omgang; ze bewegen snel en zijn wendbaar en goed in evenwicht. Daarom is het ras zeer geschikt voor westernrijden. Quarter Horses komen ook voor in andere takken van de paardensport, zoals Dressuur, maar men ziet dit ras het meest en het liefst in de Westernsport.

wp58e715b2_0f.jpg
wpf9c12ae0_0f.jpg